7 Θέσεις εργασίας που μπορείς να στοχεύσεις γνωρίζοντας Python

Nov 7
Η εκμάθηση της Python έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Αν δεν το έχετε προσέξει, εκατοντάδες από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας του σήμερα χρησιμοποιούν Python, συμπεριλαμβανομένων του Instagram, του Netflix, του Reddit, της Lyft, της Google και του Spotify.


Η Python παρουσιάζει μια σειρά από ξεκάθαρα μονοπάτια για την εύρεση εργασίας. 

Ενώ ορισμένες από αυτές τις πιθανές θέσεις εργασίας μπορεί να φαίνονται προφανείς - όπως το να γίνει κανείς προγραμματιστής Python - άλλες σταδιοδρομίες όπου η γνώση της Python είναι ένα πλεονέκτημα, δεν είναι τόσο γνωστές.
Χωρίς αμφιβολία,η Python έχει γίνει μια από τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού εάν θέλετε να αναβαθμίσετε την καριέρα σας. 

Παρακάτω θα βρείτε επτά σταδιοδρομίες που είναι ιδανικές, για όσους γνωρίζουν τη γλώσσα της Python.
1. Προγραμματιστής Python

Το να γίνει κάποιος προγραμματιστής Python είναι η πιο άμεση καριέρα εκεί έξω για κάποιον που γνωρίζει τη γλώσσα προγραμματισμού. Ένας προγραμματιστής Python αναμένεται να κατασκευάζει ιστοσελίδες, να βελτιστοποιεί αλγορίθμους, να αναλύει δεδομένα. Επιπλέον μπορεί να ασχολείται με την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων.

2. Αναλυτής Δεδομένων

Σας αρέσει η ιδέα του να βρίσκετε το νόημα σε μεγάλες ποσότητες πληροφοριών; Πολλές εταιρείες αναζητούν κάποιον που να μπορεί να περιηγηθεί σε μεγάλα σύνολα δεδομένων — και ένας δημοφιλής τρόπος για να το πετύχουν αυτό, είναι η χρήση βιβλιοθηκών Python όπως το SciPy και το Pandas. Η Python επίσης θεωρείται κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού όταν και στον τομέα της μηχανικής μάθησης (machine learning).

3. Product Manager

Οι διαχειριστές προϊόντων είναι υπεύθυνοι για την έρευνα νέων χαρακτηριστικών χρηστών, την εύρεση κενών στην αγορά και την επιχειρηματολογία του γιατί πρέπει να κατασκευαστούν ορισμένα προϊόντα. Τα δεδομένα παίζουν τεράστιο ρόλο στη δουλειά τους, έτσι πολλές εταιρείες αναζητούν πλέον product managers που γνωρίζουν Python. Η Python εξοικονομεί χρόνο με την αυτοματοποίηση των αναφορών και των αναλύσεων και μπορείτε να είστε λίγο πιο σίγουροι, ότι θα εξετάσετε σωστά τα δεδομένα των analytics σας.
Αν ψάχνετε μια δουλειά η οποία απαιτεί συνομιλία με χρήστες και συλλογή δεδομένων, τότε το να γίνετε product manager είναι καλή ιδέα. Το Snapchat και το Crunchbase για παράδειγμα, είναι πολύ γνωστές εταιρείες που προσλαμβάνουν Διαχειριστές Προϊόντων με δεξιότητες Python.

4. Εκπαιδευτικός

Κάποιος πρέπει να διδάξει Python, σωστά; Σχεδόν κάθε πανεπιστήμιο και bootcamp κωδικοποίησης, καθώς και διαδικτυακές πλατφόρμες διδασκαλίας coding, χρειάζονται άτομα για να διδάξουν την Python!


5. Sports Data Analyst

Ένα άτομο που γνωρίζει καλά τη γλώσσα προγραμματισμού Python διαθέτει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του για να ακολουθήσει μια καριέρα ως αναλυτής δεδομένων στον χώρο του αθλητισμού.
Η πολυμορφία και οι εκτεταμένες βιβλιοθήκες της Python την καθιστούν ιδανική για τη διαχείριση και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων σχετικών με τον αθλητισμό, όπως στατιστικά αγώνων, μετρήσεις απόδοσης αθλητών και ιστορικά αρχεία αγώνων και αθλητών. Με τη χρήση της Python, κάποιος μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα από sports αποτελεσματικά, να πραγματοποιεί πολύπλοκη ανάλυση δεδομένων και να δημιουργεί οπτικοποιήσεις για την ανάκτηση αξιόλογων συμπερασμάτων τόσο για ομάδες όσο και για επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα sports analytics. 

6. Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι

Το 2018, η Citigroup άρχισε να εκπαιδεύει τους τραπεζικούς αναλυτές της με μαθήματα Python. Η ελπίδα είναι ότι αν έχει κάποιος γνώσεις κώδικα, θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει τα έσοδα της τράπεζας. Πολλές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων πλέον στο εξωτερικό διδάσκουν Python στους φοιτητές τους.
Επομένως η σύνδεση του χρηματοοικονομικού τομέα με τη χρήση της python αλλά και άλλων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.


7. Δημοσιογράφος Δεδομένων

Η δημοσιογραφία δεδομένων είναι μια ειδικότητα στη δημοσιογραφία που χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να πει ιστορίες. Οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν την Python είναι περιζήτητοι λόγω της ικανότητάς τους να ταξινομούν γρήγορα τις πληροφορίες. 

Σίγουρα πάντως η Python δεν είναι πλέον μόνο για προγραμματιστές υπολογιστών. Η  Python είναι μια γλώσσα προγραμματισμού περιζήτητη πλέον από οικονομικούς αναλυτές, επιχειρηματίες, επαγγελματίες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Είναι ξεκάθαρο: Η Python είναι εδώ για να μείνει.


Θες να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου στη Python;

Το Full Stack Python Developer Bootcamp είναι το μοναδικό bootcamp, στο οποίο όλοι οι υποψήφιοι διαλέγουν την κατεύθυνση, την διάρκεια και τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν.

Το Full-Stack Python Developer Bootcamp παρέχει αναγνωρισμένο Certification στο Web Development  και την Python. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, όπου ακολουθείται εκπαιδευτική προσέγγιση με προσομοίωση πραγματικών σεναρίων.

Επίσης, είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που δίνει την δυνατότητα σε υποψηφίους να κάνουν 1-1 sessions με Senior Developers.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ